Voorbeelden

Voorbeelden

  • De achtjarige Hamid kwam vorig jaar naar België. Hij heeft al veel bijgeleerd maar zijn gebrekkige beheersing van het Nederlands speelt hem nog altijd parten, ook bij rekenen. Samen met een vrijwilliger oefent hij een uurtje per week.
  • De elfjarige Jasmine heeft moeite met wiskunde en kan niet volgen op school. Een vrijwilliger helpt haar één namiddag per week om de achterstand weg te werken.
  • Toen haar man stierf, kon Julia niet meer zonder rijbewijs. Ze leerde op 65-jarige leeftijd rijden met een vrijwilliger en herwon zo haar vrijheid.
  • Lise maakte haar secundaire school nooit af en wil haar diploma graag halen. Een vrijwilliger bereidt haar voor op examens van de Examencommissie.

Meest recente berichten

Wil je Nederlands leren?

Kom dan naar de bib in Hasselt

Sedert enkele maanden is er op het gelijkvloers in de Bibliotheek Hasselt Limburg het Taalpunt Nederlands actief. Wil je je Nederlands verbeteren? Dan vind je hier materiaal om onze taal beter te leren lezen en spreken. Je vindt er een grote collectie boeken met grammatica en spelling. Je kan oefeningen maken op de pc. En je kan er Nederlandstalige boeken en kranten lezen in makkelijke taal.

Je vindt er ook cd-roms, woordenboeken, informatieve boeken over de samenleving in Vlaanderen.

De bibliotheekmedewerkers helpen je ook graag verder.

Bibliotheek Hasselt Limburg

Martelarenlaan 17, 3500 Hasselt

011 244360

Bibliotheek.taal@hasselt.be