Voorbeelden

Voorbeelden

  • De achtjarige Hamid kwam vorig jaar naar België. Hij heeft al veel bijgeleerd maar zijn gebrekkige beheersing van het Nederlands speelt hem nog altijd parten, ook bij rekenen. Samen met een vrijwilliger oefent hij een uurtje per week.
  • De elfjarige Jasmine heeft moeite met wiskunde en kan niet volgen op school. Een vrijwilliger helpt haar één namiddag per week om de achterstand weg te werken.
  • Toen haar man stierf, kon Julia niet meer zonder rijbewijs. Ze leerde op 65-jarige leeftijd rijden met een vrijwilliger en herwon zo haar vrijheid.
  • Lise maakte haar secundaire school nooit af en wil haar diploma graag halen. Een vrijwilliger bereidt haar voor op examens van de Examencommissie.

Meest recente berichten

Tip van de maand

Juul is een nieuwe vrijwilliger. Na zijn eerste keer leerhulp liet hij ons weten: “…Verder probeer ik principes toe te passen die ik (lach niet), op de hondenschool heb geleerd. Wissel vervelende stof af met plezierige intermezzo’s, en eindig nooit een les met een negatieve ervaring, dus met een mislukte oefening of een slecht begrepen item. Ga desnoods even terug naar iets gemakkelijks. Zo stopt de les positief.” Dat vonden wij een uitstekend idee! Daarom lees je het hier ook. En iedereen met een hond snapt dit direct.